About Pitchen Voor Ondernemers

Wie is Pitchen Voor Ondernemers?

Of je nu je bedrijf moet presenteren of pitchen: die eerste minuten bepalen jouw imago en jouw succes. Zorg dat je jouw verhaal goed op orde hebt en leer overtuigend en authentiek pitchen. Ik help met mijn individuele begeleiding ondernemers naar die onderscheidende pitch.
Mijn naam is Marjolein Diks en ik ben presentatie-expert en storyteller. Met mijn bedrijf Dikscommuniceert begeleid ik sprekers naar een goed verhaal, een heldere presentatie of een overtuigende pitch. Ik ben gespecialiseerd in individuele begeleiding, omdat ik daar echt het verschil kan maken.  Het is de energie die ik zelf ervaar als ik bij mijn coachee ‘het kwartje zie vallen’, die mij inspireert, gelukkig maakt en mijn bedrijf met enthousiasme doet voeren.

Het verhaal van Dikscommuniceert

Het is ergens in 2011 als ik voor het eerst overweeg om een eigen bedrijf te starten. Op een druilerige dag niet lang daarna schrijf ik ‘Dikscommuniceert’ in bij de Kamer van Koophandel in Rotterdam. Ik zie me nog de trappen aflopen bij de Kamer, en dan langs ‘de man zonder hart’ weer teruglopen naar de metro. En ik voel me gewoon anders. Alsof ik al een beetje ondernemer ben. Stoer ook wel… 🙂

Dat is toch niks voor ons?

Ik besluit het moment te pakken en het goede nieuws aan mijn ouders te vertellen die op dat moment in Breda wonen. De reactie van mijn vader zal ik nooit vergeten. Vol energie en enthousiasme zeg ik vanaf de bank in hun huiskamer: “Ik heb vanochtend mijn eigen bedrijf geregistreerd bij de Kamer van Koophandel”. Het is even stil in de kamer en dan zegt mijn vader: “Kind, dat is toch niks voor ons, wij zijn toch geen ondernemers’”?! En ik moet even slikken. Alsof iemand in één klap alle kaarsjes op mijn taart uitblaast. En dat komt wel even binnen natuurlijk. Ben ik dan toch een beetje gek geworden…?

Maar tot op de dag van vandaag heb ik geen moment spijt gevoeld van mijn carrière-move. Ik zie nu bij iedere netwerkbijeenkomst hoe ondernemers met hun pitch staan te worstelen, en dan ben ik blij dat ik hen daarbij kan helpen. Want pitchen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Als je het maar mag doen op een manier die bij jou past.

Gratis Checklist Pitchen

Vind jij overtuigend pitchen lastig? Lastig om de juiste woorden te vinden, en lastig om ontspannen je verhaal te doen? Download dan nu de gratis checklist pitchen en verbeter direct jouw pitch!